Bonapeti.rs»Forum»Forum»Kako napraviti vunu

Kako napraviti vunu

  • 08.01.22 05:57#1VanjicaVanjicaНовакRegistracija: 04.06.19Grad: -Odgovori: 10Kako napraviti vunuU ovoj fazi poklopac je spreman za postavljanje na stalak i u improvizovanu posudu u kojoj će nastajati šećerna vuna - detalje kako to da uradite pronaći ćete u videu.

    Kada je uređaj kućne radinosti spreman, vreme je da u lončiću rastopite šećer uz dodatak vode - razmera šećera i vode je 3:1. (na primer tri velike kašike šećera na kašiku vode). Kada se šećer rastopi i poprimi boju meda, spreman je za pripremu šećerne vune.

    Više ne morate da čekate vašar da biste jeli omiljenu poslasticu iz detinjstva!

    Postoji fantastičan način kako da napravite šećernu vunu u svojoj kuhinji!

    Ono što prvo treba da uradite jeste da napravite "mašinu" za pripremu šećerne vune, a za to će vam trebati veća plastična posuda, poklopac od tegle, šraf i nekoliko matica, nešto što će poslužiti kao stalak (možda komad drške od stare metle), malo debelog konca i metalni prsten.

    Postoje dva načina izrade mašine, a drugi je još jednostavniji - treba vam poklopac od tegle, šraf, matice, kartonska kutija i bušilica.

    Postupak: Uzmite stari poklopac od tegle i na njemu izbušite rupe pomoću eksera i čekića kako je prikazano u videu. Potom bušilicom napravite otvor i na sredini poklopca, pa u njega stavite dugačak šraf i nekoliko matica.
    OdgovorOdgovori sa navedenom temom
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest