Način pripreme
Potopite ivice čaše mu penušavo vino, a nakon toga u šećer. Po želji možete koristiti hladne čaše, koje su stajale u zamrzivaču, ali iz iskustva znam da kada se u njih sipa nešto gazirano, ono brzo prestaje da bude gazirano, ili bar na pola redukuje balončiće.
Na dno čaše sipajte prvo liker od lešnika, posle brendi i sipajte šampanjac. Ukrasite voćem i servirajte odmah.
Ime ovog koktela dolazi od proslave Nove godine u Šaniji, gde pre nego što dođe ponoć, svi satovi glasno odbrojavaju 12 sekundi od stare godine i to je bilo praćeno zvukom zvona.
Nakon svakog udarca zvona, jede se po jedno zrno grožđa i poželi se nešto. Kad nastupi Nova godina, počinju zdravice i ovaj koktel je glavni učesnik u mnogima od njih. Odatle dolazi i njegovo ime.
Razume se mi možemo da kažemo živeli sa njim u svakoj prilici i kada nam se dopada.