Bonapeti.rs»Forum»Slatko Iskušenje»Kako se pravi slatko od pomorandžine kore?

Kako se pravi slatko od pomorandžine kore?

 • 08.02.17 11:49#1LyubomirLyubomirДжедайRegistracija: 07.02.17Grad: -Odgovori: -Kako se pravi slatko od pomorandžine kore?Da li može da se napravi slatko od pomorandžinih kora i kako se pravi.
  OdgovorOdgovori sa navedenom temom
 • 12.09.19 09:22#200000000000000ЧиракRegistracija: 04.09.19Grad: -Odgovori: 4od: Kako se pravi slatko od pomorandžine kore?Ne znam da li postoji zastarelost teme, no evo odgovora na ovo pitanje .Može se napraviti slatko od kore pomorandže ,evo i recept :

  1kg.kore pomorandže (odprilike 2-3kg pomorandži)
  1limum
  soda bikarbona -za čišćenje kore ukoliko nije ''neprskana''
  1kg. šećera + 2dl vode .

  Koru na pomorandži istrljati sa sodom bikarbonom da izađe gorčina i hemikalije (zbog prskanja)
  Oguliti koru na četvrtine pa je saviti u obliku šestice i pomoću štapića za ražnjiće spojiti u jednu celinu (kao ražnjić)- moguše je i pomoću igle i konca nanizati ih kao ogrlicu Spremiti ih preko noći u zamrzivać .
  U dublju posudu staviti agdu ''da kuva (šećer i voda), kad prokuva smanjiti vatu, pa dodati smotuljke kore ,tako što ih lagano skinemo sa štapića ili konca da se ne odmotaju.Pojačati malo temperaturu i kuvati nekih 15min. Pri kraju u slatko dodati kolutove jednog limuna ,te kuvati još pet minuta .
  Vruće slatko sipati u vruće tegle i poklopiti te ostaviti na toplom da se ohladi .(rerna ili umotano u peškire) .

  Ovako spremljeno slatko od kora je jako aromatično i može služiti kao dekoracija za voćne torte ili druge kolače .
  OdgovorOdgovori sa navedenom temom
 • 19.05.24 09:59#3IrenaIrenaНовакRegistracija: 25.04.24Grad: -Odgovori: 23od: Kako se pravi slatko od pomorandžine kore?Veoma zanimljivo i verujem aromatično. Hvala na receptu, sigurna sam da ću ovo isprobati.OdgovorOdgovori sa navedenom temom
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest