• /vinica1vinica1se registrovao/la na bonapeti.rsпреди 2 nedelja/e
 • /vinica1vinica1je dodao/la temu na forumu: Komentiranje ,pitanja....преди 3 d.
 • /vinica1vinica1je popunio/la prošireni profilпреди 4 d.
 • /vinica1vinica1je dodao/la recept sa fotografijom: Bećarac (Sremski bećar paprikaš)преди 7 d.Bećarac (Sremski bećar paprikaš)Bećarac (Sremski bećar paprikaš)15.09.2019
 • /vinica1vinica1je dodao/la u omiljene: Pečurke u tiganju sa belim lukom i kačkavaljemпреди 1 nedeljePečurke u tiganju sa belim lukom i kačkavaljemPečurke u tiganju sa belim lukom i kačkavaljem14.08.2019
 • /vinica1vinica1je skuvao/la: Pohovane suve šljiveпреди 1 nedeljePohovane suve šljivePohovane suve šljive13.09.2019
 • /vinica1vinica1je dodao/la temu na forumu: Koliko i kako koristimo sirovo i kuvano povrćeпреди 1 nedelje
 • /vinica1vinica1je odgovorio/la na temu foruma: Kojim argumentima odbijate deci slatkiše :)преди 1 nedeljeSlatkiši se ne moraju zabranjivati ukoliko dajemo umerenu količinu i koristimo zdravije varijante .Med ,slatke korene ,voće itd. Naravno da deca vole kolače ,bombone i ne treba to braniti ali treba ih naučiti da ih pravilno uzimaju .
 • /vinica1vinica1je odgovorio/la na temu foruma: Koji vam je omiljeni receptпреди 1 nedeljeSvi recepti koji potiču iz starina -recepti bakine kuhinje i autohtoni recepti nekog kraja .Naravno od jela najomiljeniji su mi recepti za ''Leskovački roštilj'' koji sam dobila od jednog starog leskovčana i recept za baklavu rađen po receptu iz bosanske kuhinje .
 • /vinica1vinica1je odgovorio/la na temu foruma: Kako se pravi slatko od pomorandžine kore?преди 1 nedelje, преди 1 nedeljeNe znam da li postoji zastarelost teme, no evo odgovora na ovo pitanje .Može se napraviti slatko od kore pomorandže ,evo i recept :

  1kg.kore pomorandže (odprilike 2-3kg pomorandži)
  1limum
  soda bikarbona -za čišćenje kore ukoliko nije ''neprskana''
  1kg. šećera + 2dl vode .

  Koru na pomorandži istrljati sa sodom bikarbonom da izađe gorčina i hemikalije (zbog prskanja)
  Oguliti koru na četvrtine pa je saviti u obliku šestice i pomoću štapića za ražnjiće spojiti u jednu celinu (kao ražnjić)- moguše je i pomoću igle i konca nanizati ih kao ogrlicu Spremiti ih preko noći u zamrzivać .
  U dublju posudu staviti agdu ''da kuva (šećer i voda), kad prokuva smanjiti vatu, pa dodati smotuljke kore ,tako što ih lagano skinemo sa štapića ili konca da se ne odmotaju.Pojačati malo temperaturu i kuvati nekih 15min. Pri kraju u slatko dodati kolutove jednog limuna ,te kuvati još pet minuta .
  Vruće slatko sipati u vruće tegle i poklopiti te ostaviti na toplom da se ohladi .(rerna ili umotano u peškire) .

  Ovako spremljeno slatko od kora je jako aromatično i može služiti kao dekoracija za voćne torte ili druge kolače .