bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Slane Palačinke»Palačinke sa povrćem u rerni

Palačinke sa povrćem u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Palačinke sa povrćem u rerni
28/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Pokazaće se da više volimo slane palačinke, upravo zbog recepata kao ovaj ovde. Probajte i podelite koliko vam se svidelo"

Potrebni sastojci

  • za palačinke
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 2 šolje
  • sveže mleko - 2 šolje
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • prstohvat soli
  • za nadev
  • luk - 2 glavice, crni
  • beli luk - 3 čena
  • paprika - 1 komad, zelena
  • celer - 1 manja glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • tikvica - 1 komad
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • belo vino - 1 šolja
  • ulje - 1 kašika
  • pavlaka - 300 ml, za kuvanje
  • sir - 200 g
  • origano
  • peršun
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pravimo palačinke, pomešamo sve sastojke za njih i mešamo dobro dok ne dobijemo homogenu smesu koja treba da je konzistencije kao boza. Pržimo u jako zagrejanom tiganju sa veoma malo masnoće.

Kada su gotove i ohlade se, palačinkama odsecamo krajeve tako da se dobije kvadrat. Sečemo luk na sitno, beli luk na ivice, a svo ostalo povrće na kocke.

U šerpi zagrevamo 3 kašike maslinovog ulja i dinstamo luk i jedan čen belog luka nekoliko minuta. Nakon toga sipamo vino i kuvamo dok ne uvri, nakon toga dodajemo i pavlaku. Sve ostavljamo da provri i sklanjamo sa ringle.

Preostalo maslinovo ulje se zagreva u drugom tiganju, kad redom dodajemo šargarepu, celer, tikvicu i beli luk. Disntamo ih na laganoj vatri dodajući i kašiku vode.

Zagrevamo rernu unapred na 180 stepeni. Mešamo disntano povrće sa paprikom, isečenom na kocke i sirom i dodajemo začine.

Punimo palačinke nadevom i stavljamo ih u posudu za pečenje. Odozgo ih prelivamo sosom od pavlake.

Pečemo 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: