Način pripreme
Malo izlupamo rebra i pripremamo odgovarajuću posudu da ih mariniramo. Staklena posuda ili šerpa su odlične.
Luk isečemo na krugove, beli luk na kriške. Sameljemo začine sitno (origano, bosiljak, kumin i biber) pomešamo ih u posudi. Po želji dodajemo ljutu alevu papriku, krupnije izmvrljenu.
U šerpu na dno sipamo soja sos, nekoliko kašika, odozgo poređamo krugove crnog luka, preko poređamo rebra, obilno pospemo suvim sastojcima i belim lukom. Preko ponovo luk, maslinovo ulje soja sos i tako dok ne potrošimo sastojke.
Pritiskamo dobro i ostavljamo u frižideru na bar 1-2 sata. Nakon toga sipamo pivo koliko da pokrije sve sastojke i ostavljamo još jedan sat, najbolje na jednu noć.
Ovako marinirana rebra stavljamo na rešetku (može i roštilj, ali na žaru imaju neponovljiv ukus) prethodno namažemo slaninom ili uljem i pečemo dok ne bude gotovo sa svih strana.
Rebra okrećemo često da dobiju lepu i ravnomernu boju. Serviramo sa salatom u zavisnosti od sezone i dobro ohlađenim pivom.