Način pripreme
U šerpu sipamo vodu i pirinač. Stavljamo na vatru i ugrevamo na umerenoj vatri. Dodajemo so i lovorov list nako 5 minuta. Pojačavamo temperaturu i kad provri kuvamo 2-3 minuta, pa smanjujemo vatru. Zatvaramo poklopac šerpe i kuvamo oko 10 minuta. Skidamo šerpu sa vatre i ostavljamo sa zatvorenim poklopcem 5 minuta.
Nakon toga dodajemo kokosovo mleko i šećer i vraćamo šerpu na vatru. Ostavljamo da vri oko 5 minuta, s vremena na vreme mešamo. Treba da dobijemo gustu, kremastu smesu, pirinač treba da bude dobro kuvan i treba da bude mek. Ako nije tako, dodajte još malo vode i kuvajte ga dok ne omekša.
Prebacimo kuvani pirinač u veliku posudu i u njega dodajemo koru od limuna i vanilu.
Pokrivamo pirinač i stavljamo ga u frižider na jednu noć. Još uvek ne treba da vadimo lovorov list.
Stavljamo jednu praznu posudu i žice miksera u frižider na 20 minuta. Izvadimo ih u posudu i uz pomoć hladnih žica umutimo pavlaku i šećerom u prahu dok ne dobijemo čvrst krem.
Vadimo priinač iz frižidera i odvajamo lovorov list.
Dodajemo šlag u pirinač.
Rasporedimo pirinač u posudu. Ukrašavamo po želji. Dobro je da serviramo dobro ohlađen.