Stene Himalaji

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
20633836
Stene Himalaji
Fotografije: Anonymous
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Nije potrebno da budete alpinista da biste osvojili ove stene Himalaje"

Potrebni sastojci

  • keks - 1 pakovanje, čajni
  • čokoladne napolitanke - 3 komada
  • kakao - 2 supene kašike
  • maslac - 1/2 paketa
  • kokosovo brašno - 2 supene kašike
  • voda - 1 šolja, topla
  • za glazuru
  • bela čokolada - 1 komad
  • maslac - 1/2 paketa (oko 60 g)
* merne jedinice

Način pripreme

U blenderu sameljemo keks i napolitanke na fine mrvice. Nakon toga dodajemo kakao i kokosovo brašno i meljemo još malo.

U toplu vodu stavljamo maslac da se rastopi i dodajemo u suvu smesu.

Promešamo lepo dok se sve ne pomeša dobro. Stavljamo smesu u frižider da se stegne. Nakon oko 1 sat, kad se smesa stegne, oblikujemo stene i poređamo na tanjir.

Stavljamo ih u frižide i pripremamo glazuru, izlomimo čokoladu u čašu i odozgo stavljamo maslac.

Stavljamo u mikrotalasnu na 1 minut, vadimo, promešamo i ako se čokolada nije rastopila, vraćamo u mirotalasnu na još minut.

Promešamo lepo i prelivamo stene glazurom. Stavljamo u frižider da se stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: