Stene Himalaji

29/03/2019
"Nije potrebno da budete alpinista da biste osvojili ove stene Himalaje "
Priprema25 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano85
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 1 pakovanje, čajni
  • čokoladne napolitanke - 3 komada
  • kakao - 2 supene kašike
  • maslac - 1/2 paketa
  • kokosovo brašno - 2 supene kašike
  • voda - 1 šolja, topla
  • za glazuru
  • bela čokolada - 1 komad
  • maslac - 1/2 paketa (oko 60 g)
* merne jedinice

Način pripreme

U blenderu sameljemo keks i napolitanke na fine mrvice. Nakon toga dodajemo kakao i kokosovo brašno i meljemo još malo.

U toplu vodu stavljamo maslac da se rastopi i dodajemo u suvu smesu.

Promešamo lepo dok se sve ne pomeša dobro. Stavljamo smesu u frižider da se stegne. Nakon oko 1 sat, kad se smesa stegne, oblikujemo stene i poređamo na tanjir.

Stavljamo ih u frižide i pripremamo glazuru, izlomimo čokoladu u čašu i odozgo stavljamo maslac.

Stavljamo u mikrotalasnu na 1 minut, vadimo, promešamo i ako se čokolada nije rastopila, vraćamo u mirotalasnu na još minut.

Promešamo lepo i prelivamo stene glazurom. Stavljamo u frižider da se stegne.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar