Način pripreme
1. Zapecite u slaboj rerni bademe dok ne dobiju veoma blagu preplanulost. Ostavite ih da se ohlade i ubacite u blender da se samelju na sitne parčiće.
2. Umutite belance i sipajte ga u brašno, zajedno sa maslinovim uljem, meki maslacem, šećerom, brendijem, pomorandžinom vodom i mlevenim bademima.
3. Zamesite glatko testo dodajući još brašna, ako ispadne retko. Testo se ne lepi jer je masnije i to čini oblikovanje kolače veoma jednostavnim.
4. Napravite loptice jednake veličine, poređajte ih u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje i ubacite u zagrejanu rerni na 180 stepeni.
5. Pecite dok ne dobiju zlatastu preplanulost oko 20 minuta, zavisi od veličine loptica.
6. Dok su tople uvaljajte ih obilno u šećer u prahu.
Grčki kolači od badema su gotovi.