Topli sendvič

VecaVecaPočetnik19071162
21/05/2019
"Brzo, lako i ukusno. O dijeti - drugi put "
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano118
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • 180 g brašna
  • 1/2 kašičice so
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 100 ml mlaka voda
  • 4 kašike ulje
  • za nadev
  • kečap - po ukusu
  • origano - po ukusu
  • salama - 5 kolutova, tanko rezana (ili šunka)
  • čajna kobasica - po želji
  • kačkavalj - 50 g, rendani
  • za premazivanje
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo:

U dublju posudu sipati brašno, dodati so, suvi kvasac, promešati. Sipati mlaku vodu, dodati ulje i zamesiti testo. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 5 minuta.

Nakon toga testo razviti oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini. Po sredini premazati kečapom, posuti origanom i rasporediti kolutove salame.

Preko salame rasporediti tanko isečćenu čajnu kobasicu, a preko posuti rendani kačkavalj.

Preklopiti i lepo zatvoriti krajeve.

Staviti na pek papir, pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 10 minuta.

Prebaciti na rešetku iz električnog šporeta i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10 minuta.

Gotov sendvič izvaditi iz rerne, premazati uljem, ostaviti da se ohladi i poslužiti.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar