Način pripreme
Ako imate povećanu kiselost organizma, ovo je letnji napitak za osveženje - limunada, uz pomoć koje ćete moći da održavate alkalno-kiseli balans vašeg tela.
Pripremite alkalnu limunadu na sledeći način:
Dobro operite limun, isecite ga na četvrtine i stavite ih u blender, zajedno sa vodom.
Uključite blender na maksimalnu brzinu na 2-3 sekunde. Na ovaj način ćete izmrviti limun u vodi i svi sokovi i esencija iz kore, koja je veoma mirisna, će biti u vodi.
Kod ovog kratkotrajnog blendovanja treba da budete pažljivi, jer ćete možda, u zavisnosti od vašeg blendera morati da rukom pridržavate poklopac, kako se ne bi sve izlilo iz blendera, jer su komadi veliki i koliko god da je vaš blender snažan, moguće je da se optereti. Ako ste zabrinuti zbog blendera, isecite limun na manje komade.
Tečnost procedite kroz finu cediljku u bokal za serviranje. Dodajte šećer, so i sodu bikarbonu i promešajte. U početku će tečnost reagovati burno i stvoriće se mehurići i pena, ali će kasnije spasti.
Poslužite svež i koristan napitak odmah, ili ga čuvajte u frižideru jedan dan.