Alkalna limunada

Toni AleksovToni AleksovPočetnik
08/08/2019
"Grehota je da ne pripremite domaću alkalnu limunadu, kada je tako sveža i ukusna "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano614
  • Pregledi tokom meseca614
  • Pregledi tokom sedmice17
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • limun - 2 komada
  • voda - 1 litar
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ako imate povećanu kiselost organizma, ovo je letnji napitak za osveženje - limunada, uz pomoć koje ćete moći da održavate alkalno-kiseli balans vašeg tela.

Pripremite alkalnu limunadu na sledeći način:

Dobro operite limun, isecite ga na četvrtine i stavite ih u blender, zajedno sa vodom.

Uključite blender na maksimalnu brzinu na 2-3 sekunde. Na ovaj način ćete izmrviti limun u vodi i svi sokovi i esencija iz kore, koja je veoma mirisna, će biti u vodi.

Kod ovog kratkotrajnog blendovanja treba da budete pažljivi, jer ćete možda, u zavisnosti od vašeg blendera morati da rukom pridržavate poklopac, kako se ne bi sve izlilo iz blendera, jer su komadi veliki i koliko god da je vaš blender snažan, moguće je da se optereti. Ako ste zabrinuti zbog blendera, isecite limun na manje komade.

Tečnost procedite kroz finu cediljku u bokal za serviranje. Dodajte šećer, so i sodu bikarbonu i promešajte. U početku će tečnost reagovati burno i stvoriće se mehurići i pena, ali će kasnije spasti.

Poslužite svež i koristan napitak odmah, ili ga čuvajte u frižideru jedan dan.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti