Način pripreme
Voće za ovu zdravu kašu treba da je mekani, dobro uzrelo. Gramaža je od očišćenog proizvoda i za jednu je porciju.
Izgnječite viljuškom kruškuz i bananu, sipajte u njih filetirane ovsene pahuljice i vodu i promešajte.
Stavite na slabu vatru (temperatura da ne prelazi 90 stepeni) i kuvajte tri minuta.
Gotova kašica treba da bude finija, ubacite je kratko u blender, dodajući kašičicu maslinovog ulja. Tako će dobiti teksturu krema.
Pre konzumacije ostavite da se ohladi do 37 stepeni, telesne temperature i uverite se da je dobro samlevena i glatka.
Ova ovsena kaša je pogodna za bebe iznad šest meseci, kao deo jednog raznolikog i korisnog menija.
Bogata je vlaknima i vitaminima A i E, kao i mineralima kao što su gvožđe, kalcijum i fosfor, koji su važni za rast i razvoj bebe.
Ovsena kaša sa kruškom i bananom za bebe je sjajna.