Način pripreme
Za ove mafine sa limunadom i šljivama u posudi se umute jaja sa šećerom, mešaju se žičanom mutilicom.
Dodaje se ulje, limunada sa sobne temperature, prašak za pecivo i dve vrste brašna u porcijama.
Kaša se promeša i na kraju se dodaje polovina parčića isečenih šljiva, druga polovina smese za mafine se odvaja.
U kalup za mafine (veliki namazan uljem i posut brašnom), sipamo pet komada mafina.
Odozgo se pobodu preostale plave šljive i peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok čačkalica ne bude suva oko 18-20 minuta - proverite drvenim štapićem i izvadite iz rerne, posle iz kalupa. Poređamo u tanjir, pospemo sa malo tečnog meda i belog kokosa.
Ovi mafini sa šljivama su čvrsti i blago mrvljivi od pirinčanog brašna, ali su ukusni i idu sjajno sa šoljom čaja ili kafe!