Način pripreme
Kalupčići - 6 komada, polovine za jaja
Za trenutnu pripremu finog kukuruznog griza u ključalu vodu sipamo smeđi kristal šećer i nakon što se istopi dodajemo griz, mešajući metalnom žicom za mućenje.
Sklonimo sa ringle i dok se hladi odozgo rendamo crnu čokoladu na najfinije rende, kako bi se istopila od toplote.
Posipamo usitnjenim zrncima kakaa, rogačem i kakaom.
Homogenu čokoladnu smesu rasporedimo u kalupe za jaja, popunjavajući ih gusto uz lagano pritiskanje.
Površinu izravnamo i ostavljamo da se stegnu.
Blago izdubimo malom kašičicom - mesto za cele orašaste plodove/lešnike.
Pažljivo odlepljujemo od kalupa i čokoladna jaja dekorišemo lešnicima koje ređamo kao mini žumanca u čokoladna kukuruzna jajašca.
Posipamo orasima i lešnicima, koje prethodno sitno sameljemo u ručnoj mašinici za mlevenje orašastih plodova.
Uskršnja slatka čokoladna jaja poslužujemo kao poslepodnevnu užinu.
Trenutačno brzi uskršnji slatkiši!
Zabavni, jednostavni, dijetalni i ukusni!