Način pripreme
Sirovi indijski orah se potopi u vodu na 30 minuta.
Dobro ocedite i izgnječite zajedno sa uljima.
Sveže ceđeni sok od pomorandže postepeno se sipa u izgnječene piškote, doda se esencija pomorandže.
Mešavine od orašastih plodova i piškota se umese u meko testo. Formiraju se kuglice kojima se popunjavaju dve trećine zapremine silikonskih kalupa. Ohladite u zamrzivaču 40 minuta.
Ohlađena slatka jaja i cvetovi se vade iz kalupa. Sipa se čokolada istopljena na pari po izboru (bela, mlečna, prirodna) i kolači se ponovo stavljaju u kalupe.
Nakon toga sledi još jedno hlađenje u trajanju od oko 1 sat.
Uskršnji kolači se ukrašavaju posipanjem. Mogu se zalepiti zajedno po dva pomoću putera od kikirikija.
Pustite mašti na volju i obradujte svoje najmilije slatkim uskršnjim jajima.