Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Tompusi»Božićni tompusi od lešnika

Božićni tompusi od lešnika

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Božićni tompusi od lešnika
Fotografije: Diana Kostova
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
25
"Praznična trpeza ne bi bila ista bez božićnih tompusa od lešnika"

Potrebni sastojci

  • brašno - 200 g
  • lešnici - 50 g, mleveni
  • žumanca - 2 komada
  • šećer u prahu - 70 g
  • maslac - 125 g
  • prašak za pecivo - 3 g
  • vanila - 1 kesica
  • i još
  • čokolada - 120 g
  • lešnici - krupno mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno sa prstohvatom solu i 3 g praška za pecivo. Sipajte ga u posudu, dodajte dva žumanca, šećer u prahu, vanilu i sitno mlevenih 50 g lešnika.

Dodajte isečen maslac. Zamesite meko testo.

Uvijte testo u parče najlona i stavite u frižider na 1 sat. Ohlađeno testo podelite na 3 dela, da vam bude lakše da radite sa njim.

Svaki deo napravite u dug cilindar, koji isečete manje cilindre dugo 6-7 cm.

Poređajte cilindre u posudu za pečenje postavljenu papirom. Ispecite božićne kolače na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni bez ventilatora oko 10 minuta. Ohladite gotove tompuse na rešetki.

Istopite čokoladu na pari. Potopite svaki štanglicu sa obe strane u čokoladu o po želji pospite krupno mlevenim lešnicima.

Poređajte kolače na papir za pečenje i ostavite da se osuši čokolada, pre nego što ih stavite u teglu koja se dobro zatvara.

Nek vam je slatko uz ove božićne tompuse sa lešnikom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Zanimljivo
10.08.2022 21:32