Kelam paša - turski kolači

Kelam paša - turski kolači
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
"Sve, apsolutno sve što ste čuli o tuskim kolačima je istina - mnogo su ukusni"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • griz - 1/2 šolje
  • brašno - 3/4 šolje
  • prašak za pecivo - 1 paket
  • vanila - 1 komad
  • sirup
  • šećer - 2 šolje
  • vida - 2 šolje
  • sok od limuna - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutimo jaje sa kiselim mlekom.

Dodajemo ulje, griz, vanilu i prašak za pecivo.

Dodajemo brašno iz tri puta i mešamo dok ne dobijemo meko testo.

Oblikujemo dva fitilja i isečemo na jednake delove, a svaki oblikujemo u lopticu, veličine kajsije.

Poređamo u pleh na papir za pečenje.

Pečemo turske kolače na 180 stepeni oko 20-25 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

Sirup je kuvan za 5 minuta, i prethodno ga ohladimo.

Kutlačom prelivamo kolače i ostavljamo da se natople. Vadimo prelivene kolače na tanjir i serviramo tuske kolače posute belim kokosom.

Odlične su ove Kelam Paša - jedinstveno ukusne!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: