Bakin kolač sa višnjama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Bakin kolač sa višnjama
Fotografije: Krasi A.S.
1 / 2
06/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
"Neverovatan bakin kolač sa višnjama - probajte ga, nećete pogrešiti"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Maslac treba da bude mekan i ostavljen na sobnoj temperaturi.

U njega se dodaje šećer i muti se dobro.

Nakon toga se dodaju jaja jedno po jedno i na kraju vanila.

Brašno se proseje i dodaje se u njega prašak za pecivo. Polovina brašna se sipa u ostale sastojke u dodaje se polovina svežeg mleka.

Promešamo dobro smesu za voćni kolač.

Posle se dodaje preostali deo brašna i sveže mleko. Testo se promeša veoma dobro.

Prebacujemo testo za kolač sa višnjama u namazanu posudu za pečenje.

Višnje se očiste od koštice i poređaju se preko testa.

Peče se na 180 stepeni oko 40 minuta.

Gotov bakin kolač sa višnjama se posipa šećerom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: