Moja oblanda sa keksom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k4005
Moja oblanda sa keksom
Fotografije: Lenka
1 / 3
05/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Stare dobre oblande u novom ruhu - prijatno!"

Potrebni sastojci

  • šećer - 600 g
  • voda - 200 ml
  • kokosov margarin - 150 g
  • mleveni keks - 300 g
  • kakao - 2 s.k.
  • vanilin šećer - 1 kom.
  • oblande - 1 pakovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Šerpu nalijte vodom, pa dodajte šećer. Promešajte šećer i vodu i stavite na ringlu da provri. Čim provri skinite sa vatre, pa dodajte seckani margarin. Mešajte margarin u vodi sa šećerom dok se sve lepo ne istopi.

Čim se istopi naspite mleveni keks, mešajte dok se ne sjedini, dodajte kakao, pa vanilin šećer i mešajte dok se ne sjedini sve.

Svaku oblandu filovati filom, pa ih spajati. Ostavite oblande da se stegnu u frižider, najbolje je da odstoje preko noći.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: