Sutlijaš sa medom

Sutlijaš sa medom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
6
"Ponekad je porcija sutlijaša potpuno dovoljna da se nasmešimo"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 210 g
  • sveže mleko - 1, 5 l
  • med - 180 g
  • cimet - 1 štapić
  • lpra od limuna - od 1 limuna
  • maslac - 2 kašike
  • cimet u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite pirinač, sve dok voda u kojoj ga perete ne bude bistra. Operite limun veoma dobro. Narendajte koru, ali samo žuti deo, nemojte rendati beli deo, jer je gorak.

U šerpu sipajte mleko, dodajte koru od limuna i štapić cimeta. Čim mleko proključa dodajte i pirinač.

Smanjite vatru i kuvajte oko 20 minuta ili dok se pirinač ne skuva. Ne zaboravite da promešate s vremena na vreme, kako ne bi zagorelo.

Gotov pirinač sklonite sa vatre. Izvadite štapić cimeta. Dodajte maslac i med. Promešajte i sačekajte da se istope.

Sutlijaš sipajte u posudice i stavite ih u frižider. Pre služenja pospite cimetom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti