Način pripreme
Fërges je jelo iz albanske kuginje. Najpoznatije je Fërges Tirane. Ovo je specijalitet sa paprikama iz Tirane, sličan našem satarašu.
Za njegovu pripremu potrebno je da se paprike očiste od drški i semenki. Seku se na komadiće srednje veličine i proprže se u zagrejanom ulju.
Kada omekšaju, vade se i na njihovo mesto se stavlja sitno iseckan ili izrendan paradajz.
Dodaje se malo soli i crni biber, nakon čega se ostavlja da se kuva dok ne ostane na masti.
U paradajz sos se dodaje sitni sir, meša se dok se ne dobije homogena smesa.
Jaja se umute s prstohvatom soli i stavljaju se u ostale proizvode.
Fërges se muti i kuva se još pet minuta.
Na kraju, kada je jelo skoro gotovo, u njega se stavljaju ispržene paprike.
Albanski sataraš je jelo koje se lako sprema i savršeno je za brzi ručak.