Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Miš-Maš»Albanski sataraš (Fërges)

Albanski sataraš (Fërges)

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411792k147
Albanski sataraš (Fërges)
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
01/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Danas smo vam pripremili jelo prema albanskom receptu koje veoma podseća na naš toliko omiljeni sataraš. Probajte da biste napravili razliku"

Potrebni sastojci

  • paprike - 6 komada
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 4 - 5 komada
  • so
  • crni biber - 1/2 kašičice, mleveni
  • ulje - 6 supenih kašika
  • sitni sir - 200 g ili sir
  • jaja - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Fërges je jelo iz albanske kuginje. Najpoznatije je Fërges Tirane. Ovo je specijalitet sa paprikama iz Tirane, sličan našem satarašu.

Za njegovu pripremu potrebno je da se paprike očiste od drški i semenki. Seku se na komadiće srednje veličine i proprže se u zagrejanom ulju.

Kada omekšaju, vade se i na njihovo mesto se stavlja sitno iseckan ili izrendan paradajz.

Dodaje se malo soli i crni biber, nakon čega se ostavlja da se kuva dok ne ostane na masti.

U paradajz sos se dodaje sitni sir, meša se dok se ne dobije homogena smesa.

Jaja se umute s prstohvatom soli i stavljaju se u ostale proizvode.

Fërges se muti i kuva se još pet minuta.

Na kraju, kada je jelo skoro gotovo, u njega se stavljaju ispržene paprike.

Albanski sataraš je jelo koje se lako sprema i savršeno je za brzi ručak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: