Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Posna boranija u rerni

Posna boranija u rerni

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5075k442
Posna boranija u rerni
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
16/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Posna boranija u rerni s kojom joj želimo prijatno"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 200 grama (iz konzerve)
  • boranija - 400 grama (iz konzerve)
  • paradajz pire - 2 - 3 supene kašike
  • univerzalni začin
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • luk - 1 glavica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu i stavite unutra tepsiju za pečenje.

U nju sipajte ulje i sipajte oguljeni i iseckani luk, kao i presovani beli luk.

Rapecite dok se ne dobije zlatasta boja.

Nakon toga dodajte alevu papriku i izmešajte. Sipajte paradajze, pire i boraniju.

Smesu začinite solju (ukoliko je potrebno).

Pospite vegetom, izmešajte i sipajte čašu tople vode.

Vratite u rernu i pecite dok se ne dobije lepa zlatkasta boja.

Posna boranija u rerni je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: