Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini sa ribizlama i nutelom

Mafini sa ribizlama i nutelom

IlinkaIlinka
Pomoćnik kuvara
48262271
Mafini sa ribizlama i nutelom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Odlično idu uz kaficu sa prijateljima"

Potrebni sastojci

  • jaje - 2 kom.
  • ulje - 150 ml
  • mleko - 3 šoljice
  • šećer - 3 šoljice
  • brašno - 7 šoljica
  • vanilin šećer - 1 kom.
  • prašak za pecivo - 1 kom.
  • nutela - 2 s.k.
  • ribizle - 200 g
  • kora limuna - prstohvat
  • šećer u prahu - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutimo i izmešamo sa suncokretovim uljem, mlekom sa velim procentom mlečne masti i belim šećerom. Mešamo šećer dok se ne rastopi.

Dodamo brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Narendamo limunovu koru i dodamo rastopljenu nutelu.

Na kraju dodamo ribizle i izmešamo. Naspemo smešu u papirne korpice za mafine.

Zagrejamo rernu i pečemo mafine na 200 stepeni 20 minuta.

Kad se mafini sa ribizlama i nutelom ohlade, posuti ih šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: