Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Štrudla od trešanja

Štrudla od trešanja

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Štrudla od trešanja
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
31/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Probajte ovu štrudlu sa trešnjama i garantujemo da će vam postati omiljena"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje (500 g)
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 3 šolje
  • šećer - 1/2 šolje
  • smeđi šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 i 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 10 g
  • cimet
  • trešnje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom. U njih dodajte mleko, brašno, prašak za pecivo i cimet.

Uzmite dve kore, namažite ih smesom za kolač. Pokrijte još jednom korom, ponovo namažite i pokrijte sa još jednom korom.

Namažite smesom za kolač i pospite trešnjama (bez koštica).

Tako uradite i sa ostalim korama. Poređajte ih u namazanu posudu za pečenje i pospite uljem. Pecite štrudlu na 220 stepeni oko 25 mintua.

Štrudla od trešnje je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: