Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slani Mafini»Mafini od spanaća sa heljdinim brašnom

Mafini od spanaća sa heljdinim brašnom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k228
Mafini od spanaća sa heljdinim brašnom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
26/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Čak će i deca voleti ove slane mafine sa spanaćem - em ukusni, em zdravi, em zasitni"

Potrebni sastojci

  • spanać - 100 g (zamrznut)
  • sitan sir - 200 g
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • jaja - 2 komada
  • so - 1 kašičica
  • crni biber - 1 kašičica
  • pesto od bosiljka - 1 supena kašika
  • heljdino brašno - 4 supene
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • semenke - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ukoliko koristite zamrznuti spanać, treba da ga ostavite da se odmrzne i da se ocedi od viška vode.

Možete da koristite i svež spanać koji unapred treba da se blanšira, a zatim sitno iseckajte.

U posudi umutite jaja sa solju. Dodajte kiselo mleko i pesto od bosiljka.

Zatim dodajte sitni sir, spanać i crni biber. Izmešajte.

Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo.

Mešajte dok smesa ne postane homogena za naše zdravije slane kolačiće.

Rasporedite smesu u 6 kalupa za mafine u koji ste stavili po jednu papirnu korpicu, i pospite miksom semenki.

Stavite mafine od spanaća sa heljdinim brašnom da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C sa ventilatorom otprilike 25-30 minuta dok čačkalica koju zabodete ne bude suva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: