Način pripreme
U odgovarajući lonac stavlja se krpa, jaja se ređaju zbijeno u jedan red. Sipa se mlaka voda da ih prekrije i poprskaju se solju i sirćetom.
Jaja se kuvaju na laganoj do umerenoj vatri 15 minuta. Tokom ovog vremena, pripremaju se boje, tako što se rastvaraju u odvojenim posudama i u svaku se stavljaju 2 kašike sirćeta i oko 150 ml vrele vode.
Može se koristiti voda od kuvanja jaja. Da bi se dobile tačke, prvo se jaje potopi u svetlijoj boji, na primer žutoj, nakon što se osuši, prave se tačke uz pomoć sveće.
Radi se na aluminijumskoj foliji radi sigurnosti, sveća se pali, parafin se pažljivo topi i kašičicom se prave tačke. Nakon što se parafin stvrdne, jaje se potopi, na primer u crveno.
Nakon što se jaja osuše, tačke se pažljivo uklanjaju vrhom noža ili drugim predmetom. Uradite isto sa preostalim jajima i napravite različite kombinacije boja.
Mogu da se nakon što se ofarbaju u svetlu boju i naprave tačke, boje u dve boje - jaje se pola umoči u jednu boju, a zatim druga polovina u drugu boju.
Dobijaju se veoma lepa uskršnja jaja sa tačkama.
Takođe pogledajte kako da skuvate jaja bez pucanja i naučite kako da ofarbate jaja prirodnim sredstvima.