Način pripreme
Oljuštite bundevu i naseckajte je na kockice. Stavite ih u šerpu, zalijte ih vodom koliko je potrebno da pokrije i stavite na ringlu da se skuva.
Kada je bundeva skuvana, pasirajte je.
Uključite rernu na 180 stepeni da se zagreva.
U suvoj posudi mikserom umutite 4 jaja. Nakon toga u njih dodajte šećer. Zatim bundevu, polovinu čokoladnih kapljica, sveže mleko i u tankom mlazu dodajte i ulje.
Dobro prosejte brašno i prašak za pecivo, dodajte vanilu i mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Uzmite silikonske kalupe zaz mafine ili ukoliko ih nemate, uzmite tepsiju za mafine, stavite papirne korpice i rasporedite smesu u njih.
Odozgo rasporedite ostale čokoladne kapljice na svakom mafinu.
Čokoladne mafine pecite u već zagrejanoj rerni 30 minuta ili dok čačkalica ne bude suva.
Pogledajte i najvažnije cake u pripremi mafina ili probajte naše kapkejkove.