Način pripreme
I bez jaja i mleka postoje ukusni mafini :)
U posudi pomešajte prosejano brašno, so i sodu. Dodajte kakao, šećer i vanilu. Sve dobro promešajte i dodajte ulje, vodu i sirće.
Ako stavljate suvo grožđe ili orašaste plodove, dodajte i njih. Ponovo lepo mutite dok ne dobijete homogenu smesu.
Gotovu smesu za keks sipajte u namaza n i brašnom posut kalup za mafine. Ja sam koristila paprine korpice, koje sam stavila u gnezda kalupa. Da bi vam bilo lakše da sišate koristite kašiku za sladoled, naravno ako je imate.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, proverite čačkalicom za zube. Pribložno vreme je oko 30 minuta.
Ostavite da se ohlade i dekorišite po želji.
Kod mene čokolada rastopljena u mikrotalasnoj i šarene šećerne kuglice.
Neka vam je slatko!