Način pripreme
U posudi izgnječimo oljuštene banane viljuškom. Dodajemo jaja i mutimo lepo. Nije potrebno koristiti blender, ali ako vi želite možete ga koristiti.
Dodajemo protein u prahu, kakao i prašak za pecivo. Dobro promešamo.
Dobijenu smesu rasporedimo u kalupe za pečenje.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni 25 minuta (zavisi od rerne) proveravamo čačkalicom za zube, treba da izađe suva.
Nakon što izvadimo iz rerne, na svaki keksić stavite komadić čokolade. Sama će se rastopiti i uz pomoć kašike rasporedite ranvomerno.
Po želji možete posuti mlevenim orašastim plodovima.
Kakao keksiće jedite bez griže savesti - nemaju ni beli šećer, ni brašno.
Neka vam je slatko sa mojim kakao keksićima bez šećera i brašna!
Pogledajte još zašto se keksići zalepe za papir kao i kako da napravimo glazuru za mafine.