Način pripreme
Počnite od nadeva - u činiju prosejte brašno, dodajte prašak za pecivo i so, promešajte.
U posebnoj posudi ispasirajte banane kao pite. Dodajte mekani maslac, šećer, jaja i vanilu, promešajte dobro dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte sveže mleko u tankom mlazu uz neprestano mešanje. Postepeno dodajre i suve sastojke iz neprestano mešanje.
Za mrvice u nasečen na kockice hladan maslac dodajte šećer, cimet i brašno.Rukama poćnite mešenje i trljanje smese, dok ne dobijete mrvice.
Namažite tavu u kojoj ćete peći kolač maslacem, i rasporedite po njoj polovinu mrvica. Preko njih rasporedite ravnomerno smesu od banana - nadev, a zatim stavite i ostatak mrvica.
Pecite kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta. Ostavite ispečen kolač da se ohladi i dekorišite glazurom od šećera u prahu pomešanog sa mlekom.
Neka vam je slatko!