Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krambl»Krembl od banane

Krembl od banane

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k332
Krembl od banane
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
30/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Klasični krembl za sve, koji ne mogu da zamisle život bez slatkih iskušenja"

Potrebni sastojci

  • za nadev
  • banane - 5 kom.
  • maslac - 250 g, kravlji, mekan
  • šećer - 2 šolje
  • jaja - 2 kom.
  • vanila - 2 kesice
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • so - prstohvat
  • za mrvice
  • maslac - 125 g, kravlji
  • šečer - 2 šolje
  • cimet - 1 šolja
  • za glazuru
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • sveže mleko - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite od nadeva - u činiju prosejte brašno, dodajte prašak za pecivo i so, promešajte.

U posebnoj posudi ispasirajte banane kao pite. Dodajte mekani maslac, šećer, jaja i vanilu, promešajte dobro dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte sveže mleko u tankom mlazu uz neprestano mešanje. Postepeno dodajre i suve sastojke iz neprestano mešanje.

Za mrvice u nasečen na kockice hladan maslac dodajte šećer, cimet i brašno.Rukama poćnite mešenje i trljanje smese, dok ne dobijete mrvice.

Namažite tavu u kojoj ćete peći kolač maslacem, i rasporedite po njoj polovinu mrvica. Preko njih rasporedite ravnomerno smesu od banana - nadev, a zatim stavite i ostatak mrvica.

Pecite kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta. Ostavite ispečen kolač da se ohladi i dekorišite glazurom od šećera u prahu pomešanog sa mlekom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: