Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krambl»Krembl od banane

Krembl od banane

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Krembl od banane
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Klasični krembl za sve, koji ne mogu da zamisle život bez slatkih iskušenja"

Potrebni sastojci

  • za nadev
  • banane - 5 kom.
  • maslac - 250 g, kravlji, mekan
  • šećer - 2 šolje
  • jaja - 2 kom.
  • vanila - 2 kesice
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • so - prstohvat
  • za mrvice
  • maslac - 125 g, kravlji
  • šečer - 2 šolje
  • cimet - 1 šolja
  • za glazuru
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • sveže mleko - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite od nadeva - u činiju prosejte brašno, dodajte prašak za pecivo i so, promešajte.

U posebnoj posudi ispasirajte banane kao pite. Dodajte mekani maslac, šećer, jaja i vanilu, promešajte dobro dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte sveže mleko u tankom mlazu uz neprestano mešanje. Postepeno dodajre i suve sastojke iz neprestano mešanje.

Za mrvice u nasečen na kockice hladan maslac dodajte šećer, cimet i brašno.Rukama poćnite mešenje i trljanje smese, dok ne dobijete mrvice.

Namažite tavu u kojoj ćete peći kolač maslacem, i rasporedite po njoj polovinu mrvica. Preko njih rasporedite ravnomerno smesu od banana - nadev, a zatim stavite i ostatak mrvica.

Pecite kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta. Ostavite ispečen kolač da se ohladi i dekorišite glazurom od šećera u prahu pomešanog sa mlekom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: