Krembl od banane

Sonja StanulovaSonja StanulovaGlavni urednik250113
30/03/2017
"Klasični krembl za sve, koji ne mogu da zamisle život bez slatkih iskušenja "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 552
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Počnite od nadeva - u činiju prosejte brašno, dodajte prašak za pecivo i so, promešajte.

U posebnoj posudi ispasirajte banane kao pite. Dodajte mekani maslac, šećer, jaja i vanilu, promešajte dobro dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte sveže mleko u tankom mlazu uz neprestano mešanje. Postepeno dodajre i suve sastojke iz neprestano mešanje.

Za mrvice u nasečen na kockice hladan maslac dodajte šećer, cimet i brašno.Rukama poćnite mešenje i trljanje smese, dok ne dobijete mrvice.

Namažite tavu u kojoj ćete peći kolač maslacem, i rasporedite po njoj polovinu mrvica. Preko njih rasporedite ravnomerno smesu od banana - nadev, a zatim stavite i ostatak mrvica.

Pecite kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta. Ostavite ispečen kolač da se ohladi i dekorišite glazurom od šećera u prahu pomešanog sa mlekom.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar