Način pripreme
Prvo pripremite zaslađeno mleko za preliv, tako što promešate mleko sa šećerom po ukusu i dodate mu 1 kašičicu instant kafe. Nakon toga pripremite krem.
Mikserom umutite hladno sveže mleko i krem od vanile. Mutite 3 minuta i gotovo je.
U drugoj posudi umutite kiselu pavlaku sa šećerom u prahu. Nakon toga dodajte i krem i dobro promešajte.
Pripremite želatin prema uputstvu na pakovanju i kada ga rastopite, sipajte polovinu u krem i promešajte.
U kalup za biskvit koji je obložen folijom ili papirom za pečenje poređajte jedan red piškota, koje pre toga potopite u mleko sa kafom. Preko njih sipajte deo krema, ponovo piškote i krem. Na taj način napavite 3 reda. Poslednji red premažite kremom, kada se okrene, taj sloj će biti osnova. Ostavite da se stegne 4-5 sata u frižideru.
Breskve operite i nasecite ih na tanke polumesece, a bananu na kolutove.
Izvadite kolač, okrenite ga na tanjir i skinite papir ili foliju. Poređajte voće, a izmrvljenim čokoladnim muslijem ga pospite i sa strane.
Slatko od kajsija razredite sa malo vode i ugrejte, u njega sipajte preostali želatin i dobro promešajte. Kašikom prelijte voće i ostavite da se stegne u frižideru.
Poslužite sa listićima nane uz kafu.
Prijatno!