Način pripreme
Stavite toping u posudu, od njega odvojite 3 supene kašike. Dodajte 250 g jagoda i pasirajte. Preostalih 250 g isecite na male komade. U drugoj posudi pomešajte maskarpone sa šećerom u prahu.
Umutite hladnu pavlaku i iz nekoliko puta je dodajte u maskarpone, pažljivo promešajte spatulom. Dodajte iseckane jagode i ponovo promešajte. Pripremite kalup za tortu prečnika 26 cm.
Isecite nekoliko piškota da budu visine kalupa i poređajte prave sa unutrašnje strane po ivici, pre topa ih potopite u pasirane jagode. Poređajte piškote po dno, koje takođe potopite u smesu od jagoda.
Pokrijte kremom i ponovo koru od piškota. Tako radimo dok se ne potroše sastojci, završavamo kremom. Pokrijte streč folijom i stavite na jendu noć u frižider.
Drugog dana oslobodite tortu iz kalupa i odozgo poređajte odvojeni toping. Poređajte jagode, stavite nekoliko listića i uživajte u raskošu od jagoda!