Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta od Piškota»Torta od jagoda sa piškotama

Torta od jagoda sa piškotama

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621772k107
Torta od jagoda sa piškotama
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 5
29/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
15
"Ne sanjajte o ovoj torti, napravite je sami uz našu pomoć"

Potrebni sastojci

  • piškote - 200 g
  • jagode - 500 g
  • maskarpone - 500 g
  • slatka pavlaka - 400 ml
  • šećer u prahu - 4 supene kašike
  • toping od jagode - 150 g
  • ukras
  • jagode - 500 g
  • menta - listići (može i listići jagoda)
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite toping u posudu, od njega odvojite 3 supene kašike. Dodajte 250 g jagoda i pasirajte. Preostalih 250 g isecite na male komade. U drugoj posudi pomešajte maskarpone sa šećerom u prahu.

Umutite hladnu pavlaku i iz nekoliko puta je dodajte u maskarpone, pažljivo promešajte spatulom. Dodajte iseckane jagode i ponovo promešajte. Pripremite kalup za tortu prečnika 26 cm.

Isecite nekoliko piškota da budu visine kalupa i poređajte prave sa unutrašnje strane po ivici, pre topa ih potopite u pasirane jagode. Poređajte piškote po dno, koje takođe potopite u smesu od jagoda.

Pokrijte kremom i ponovo koru od piškota. Tako radimo dok se ne potroše sastojci, završavamo kremom. Pokrijte streč folijom i stavite na jendu noć u frižider.

Drugog dana oslobodite tortu iz kalupa i odozgo poređajte odvojeni toping. Poređajte jagode, stavite nekoliko listića i uživajte u raskošu od jagoda!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: