Način pripreme
U posudi se umuti mekani maslac i 250 g šećera na mekan krem. Nakon toga se dodaju, jedno po jedno dva cela jajeta i četiri žumanca. Nastavljamo da mutimo.
Nakon toga se u porcijama dodaje prosejano brašno, pomešano sa praškom za pecivo. Spatulom se sve promeša, dodaje se ulje i liker.
Od likera smesa dobija zasićenu roze-crvenu boju. Meša se dok testo ne postane homogeno, nakon toga se prebacuje u namazan i brašnom posut kalup za kuglof.
Kolač se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Proveravamo da li je gotov čačkalicom za zube. Ako izađe suva, kolač je gotov. Vadimo iz rerne i ostavljamo da se ohladi.
Preostala belanca se izmere i umute na sneg sa duplom količinom šećera (1:2) i jednom supenom kašikom soka od limuna.
Kolač se premaže glazurom od belanaca, posipa se šećernim perlama i stavlja u rernu da se suši na 100 stepeni oko 40 minuta. Dobija se belo, tvrd pokrivač kao puslice.
Ovo je Uskršnji kolač (ali se pravi skoro tokom cele godine) i tradicionalan je sa provincuju Peruđa. Prema tradiciji, ručak za Uskrs se završava parčetom Ciaramicole.