Bonapeti.rs»Recepti»Kokteli»Sangrija»Katalonska sangrija

Katalonska sangrija

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k73516k869
Katalonska sangrija
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 10
17/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
10
"Pogledajte kako se uživa u životu na karipski način"

Potrebni sastojci

  • penušavo vino - 700 ml (šampanjac)
  • fanta limun - 200 ml
  • fanta pomorandža - 200 ml
  • sprajt - 150 ml
  • koantro - 40 ml, liker od pomorandže ili po želji
  • brendi - 40 ml, ili po želji
  • pomorandža - 1 komad
  • limun - 1 komad
  • jabuka - 1 komad
  • breskva - po želji, nekoliko komadića
  • jagode - 3 - 4 komada (ili maline)
  • kivi - po želji
  • menta - sveži listovi
* merne jedinice

Način pripreme

Iako naziv ovog pića potiče od reči sangre (krv), zbog jarke crvene boje, u Kataloniji se pravi nešto drugačija - svetla. Ovavarijanta je laganija, osvežavajuća i ukusnija. Najbolja je za leto, ali, naravno, može se praviti u svako doba godine.

Pripremite veliki bokal i u njemu pomešajte sve tečne sastojke. Voće isecite na komadiće, tako da deo njih odvojite za dekoraciju čaša.

Stavite komadiće voća zajedno sa listovima mente u bokal, pa u njega stavite dugu kašiku, kojom ćete mešati, kako bi se svi ukusi lepo pomešali.

Led stavite u čaše pre serviranja, a ne u bokal, kako se ne bi otopio, a piće postalo vodnjikavo.

Servirajte sangriju u širokim čašama, a u svaku stavite i po komadić svakog voća.

Po želji, možete zalepiti šećer na ivici čaše i da ukrasite sa još voća.

Živeli!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti