Način pripreme
Iako naziv ovog pića potiče od reči sangre (krv), zbog jarke crvene boje, u Kataloniji se pravi nešto drugačija - svetla. Ovavarijanta je laganija, osvežavajuća i ukusnija. Najbolja je za leto, ali, naravno, može se praviti u svako doba godine.
Pripremite veliki bokal i u njemu pomešajte sve tečne sastojke. Voće isecite na komadiće, tako da deo njih odvojite za dekoraciju čaša.
Stavite komadiće voća zajedno sa listovima mente u bokal, pa u njega stavite dugu kašiku, kojom ćete mešati, kako bi se svi ukusi lepo pomešali.
Led stavite u čaše pre serviranja, a ne u bokal, kako se ne bi otopio, a piće postalo vodnjikavo.
Servirajte sangriju u širokim čašama, a u svaku stavite i po komadić svakog voća.
Po želji, možete zalepiti šećer na ivici čaše i da ukrasite sa još voća.
Živeli!