Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Zapečeni Sendviči»Zapečeni carski sendviči

Zapečeni carski sendviči

ZoriZori
Guru
7292395k224
Zapečeni carski sendviči
Fotografije: Zori
1 / 5
11/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
8
"Znate kako je - zaslužujete samo najbolje, zato smo vam spremili ove kraljevske sendviče, na kojima će čak i engleska kraljica pozavideti"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 200 g, svinjsko
  • kačkavalj - 100 g
  • hleb - 8 kriški
  • jaje - 1 komad, sirovo
  • pečurke - 3 komda, sitnije
  • kiseli krastavčići - 3 - 4 komada
  • masline - 10 komada
  • peršun - 3 kašike
  • so
  • biber
  • pivo - 1 šolja
  • šargarepa - po želji (za aranžiranje)
  • peršun - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu narendajte kačkavalj na krupno rende, razbijte unutra jaja, dodajte mleveno meso, so, mleveni biber, veoma sitno isečena 1-2 kisela krastavčića, sitno isečene pečurke, peršun i prelijte pivom.

Mešajte dobro dok se ne dobije homogena smesa. Ne brinite se ako smesa od piva deluje vodenasto.

Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi oko 20 minuta, a vi za to vreme možete da spremite aranžman za sendviče.

Izvadite koštice maslina i isecite ih na tanke listiće, oljuštite šargarepu i isecite pomoću ljuštilice na parčiće, isto možete da uradite i sa preostala dva kisela krastavčića.

Rasporedite ravnomerno smesu preko krišli hleba i pecite u prethodno zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo. Garnirajte parčićima šargarepe i kiselim krastavčićima, ukrasite maslinama.

Servirajte sa strukom svežeg peršuna i na kraju pospite prstohvatom ljubavi!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: