Anonymous
Anonymous
Početnik

Moji komentari

Anonymous komentiraše:
Kako misliš da se fermentacija obavlja bez kvasca?? Divlji kvasci su prisutni svuda, posebno na kori jabuka i kad naiđu na povoljne uslove počinju da se hrane šećerima i razmnožavaju. To što nisi dodala neke kultivisane sorte kvasaca i što ih ne vidiš u vazduhu, ne znači da ti nisu prisutni u soku od jabuke, samo što ti u ovom slučaju fermentaciju obavljaju divlji kvasci dosta lošijeg kvaliteta. 7 gradi nikako nije lagan alkoholni napitak i nije ga moguće dobiti fermentacijom, osim specijalnim sojevima kvasaca koji se namenski nabavljaju i dosta su skupi, i u kontrolisanim uslovima. Jedan grad ima 2,46 procenata alkohola (ili stepeni alkohola). 7 gradi je preko 17% alkohola. Takvo alkoholno piće nije moguće dobiti običnom fermentacijom opisanom u tekstu jer kvasci preživljavaju u koncentraciji alkohola do nekih 13-15%. Nakon toga ih alkohol ubija i dalja fermentacija se zaustavlja. Za sajder se moraju koristiti slatke jabuke zbog šećera a dodaju se i kiselije zbog balansa ukusa, ali nikako se ne koriste samo kisele jabuke jer se onda zaista mora dodati šećer kao u tvom receptu. Šećer se ne dodaje jer dobijaš veštački proizvod lošeg kvaliteta. Ako imaš kvalitetne jabuke, one bi morale imati i više nego dovoljno šećera za fermentaciju.