Dijetalna salata sa grejpfrutom, avokadom, narom i orašastim plodovima

Tanja Radmanovac
Tanja Radmanovac
Početnik
11/07/2018
"Salata, napravljena da zadovolji i najistančaniji ukus "
Priprema10 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano290
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • grejpfrut - 2 komada, crveni
  • avokado - 2 komada
  • nar - 1 komad, semenke
  • orasi - 60 g
  • menta - listići
  • biber - miks za posipanje
  • za melasu od nara
  • nar - 4 komada
  • smeđi šećer - 2 kašike
  • med - 1 kašika
  • pomorandža - 1/2 komada, sok
  • za dresing
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • balzamiko sirće - 2 kašike, belo
  • melasa od nara - 1 kašika
  • senf - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Avokado isecite na pola, ogulite ga i zatim ga isecite na komadiće.

Grejpfrut ljuštite, uklonite beli deo, a zatim i semenke. Odvojite zrna nara. Poređajte voće u činiju za serviranje.

Orahe potopite prethodno veče. Osušite ih i malo propržite u tiganju. Poređajte i njih u činiju.

Za melasu od nara isecite svaki nar na pola. Iscedite sok od nara, a takođe i od pomorandže.

Pomešajte sok sa medom i šećerom. Stavite u kaserolu i kuvajte, dok se sos ne redukuje do željene gustine.

Za dresing pomešajte sve sastojke u tegli. Zatvorite i dobro prodrmajte.

Pre nego što ćete poslužiti, prelijte salatu dresingom i ukrasite listićima mente.

Posipajte sveže mlevenim melanž biberom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar