bonapeti.rs»Recepti»Salate»Mlečna Salata»Turska salata od tikvica

Turska salata od tikvica

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Početnik
520424k36
Turska salata od tikvica
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
28/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Turska salata od tikvica može da se jede i odmah, ali postaje ukusnija kada odstoji na kratko u frižideru"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu ukusnu salatu od tikvica potrebno je da isečete tikvice na tanke kriške po dužini, a zatim ih usitnite na tanke trakice.

Takođe isecite 1 mali crveni luk na rebarca i nekoliko čena belog luka.

Pržite tikvice i luk na zagrejanom maslinovom ulju, povremeno mešajući, oko 10 minuta. Nemojte ih predugo pržiti da bi tikvice ostale hrskave.

Dodajte izgnječeni beli luk i kuvajte još minut, tek toliko da pusti aromu.

Prebacite tikvice iz tiganja u posudu i ostavite da se ohlade.

Nekoliko grančica svežeg peršuna i mirođije sitno iseckajte.

Dodajte ih u tikvice zajedno sa ceđenim kiselim mlekom, posolite po ukusu i promešajte.

Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja i dodajte tucanu ljutu papriku i malo aleve paprike.

Ovim začinjenim prelivom prelijte mlečnu salatu i stavite u frižider da se ohladi.

Turska salata od tikvica može da se jede i odmah, ali postaje ukusnija kada odstoji na kratko u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: