Način pripreme
Prvo pravimo palačinke, pomešamo sve sastojke za njih i mešamo dobro dok ne dobijemo homogenu smesu koja treba da je konzistencije kao boza. Pržimo u jako zagrejanom tiganju sa veoma malo masnoće.
Kada su gotove i ohlade se, palačinkama odsecamo krajeve tako da se dobije kvadrat. Sečemo luk na sitno, beli luk na ivice, a svo ostalo povrće na kocke.
U šerpi zagrevamo 3 kašike maslinovog ulja i dinstamo luk i jedan čen belog luka nekoliko minuta. Nakon toga sipamo vino i kuvamo dok ne uvri, nakon toga dodajemo i pavlaku. Sve ostavljamo da provri i sklanjamo sa ringle.
Preostalo maslinovo ulje se zagreva u drugom tiganju, kad redom dodajemo šargarepu, celer, tikvicu i beli luk. Disntamo ih na laganoj vatri dodajući i kašiku vode.
Zagrevamo rernu unapred na 180 stepeni. Mešamo disntano povrće sa paprikom, isečenom na kocke i sirom i dodajemo začine.
Punimo palačinke nadevom i stavljamo ih u posudu za pečenje. Odozgo ih prelivamo sosom od pavlake.
Pečemo 30 minuta.