Pileća krilca u rendanom krompiru

25/11/2018
"Dodajte u klasične recepte i malo svog sopstvenog stila - tako se rađaju jedinstvena jela "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano590
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1 kg
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • ulje - za prženje
  • krompir - 700 g
  • luk - 1 glavica
  • univerzalni začin - 1 supena kašika
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 20 ml
  • kisela pavlaka - 200 g
  • majonez - 100 g
  • brašno - 100 g
  • peršun - 5 - 6 strukva
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pileća krilca, osušite ih, posolite i pobiberite.

Propržite ih u malo ulja na tihpj vatri dok ne dobiju braon boju sa obe strane, skinite sa vatre.

Izrendajte krupnije krompir, isecite luk i peršun sitno i pomešajte ih. Posebno umutite jaja, dodajte mleko, pavlaku, brašno i vegetu, ako je potrebno posolite i dobro pomešajte sa smesom od krompira.

Dodajte majonez, promešajte dobro i sipajte smesu u odgovarajući pleh.

Odozgo poređajte pržena pileća krilca i uvijte pleh folijom.

Stavite pleh u plrethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 30-40 minuta.

Jelo servirajte sa svežom salatom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar