Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Zapečena jela»Zapečeno povrće i belo meso sa sirom

Zapečeno povrće i belo meso sa sirom

IrenaIrena
Početnik
16929631
Zapečeno povrće i belo meso sa sirom
Fotografije: Irena
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Ako nas pitate, zapečena jela su odličan izbor i za onoga ko ih sprema, i za one, koji ga jedu. Šta vi mislite o tome?"

Potrebni sastojci

  • crni luk - 1 glavica
  • pileće belo meso - 700 g
  • šargarepe - 3 - 4 kom.
  • krompir - 3 - 4 kom.
  • brokoli - 200 g
  • karfiol - 200 g
  • jaja - 3 kom.
  • mleko - 500 ml
  • trapist - 300 g
  • začin - po ukusu
  • biber - 1 prstohvat
  • ulje - prema potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk oljuštiti i iseći na kockice, pa prodinstati na ulju. Zatim iseći belo meso na kockice i dodati ga luku. Začiniti i nastaviti sa dinstanjem uz dolivanje vode.

Šargarepu oljuštiti, iseći na kolutiće i dodati mesu. Zatim oprati karfiol i brokoli, razdvojiti na cvetove i staviti u šerpu.

Krompir oljuštiti i iseći na kockice, pa dodati ostalim sastojcima. Dinstati dok meso i povrće na budu napola gotovi.

Jaja umutiti viljuškom, pomešati ih sa mlekom, pa začiniti i pobiberiti prema ukusu.

Presuti meso i povrće u tepsiju u kojoj će se jelo peći. Preliti prelivom od jaja i mleka, pa staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peče.

Narendati trapist na krupnijem sečivu na trenici. Pred kraj pečenja izvaditi zapečeno jelo iz rerne i ravnomerno posuti sirom. Vratiti u rernu na 10-15 minuta da se sir rastopi.

Prohladiti, iseći na kocke i servirati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: