Kavurma sa pilećim bubcima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
29/11/2018
"Gledamo ovu kavurmu sa pilećim bubcima i mislimo - Zašto ne aplaudirate, veličanstvena je "
Priprema60 min.
Kuvanje13 min.
Ukupno73 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano274
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bubci - 500 g
  • lovorov list - 1 komad
  • biber - 5 zrna
  • piment - 3 zrna
  • luk - 4 komada
  • šaragrepa - 2 komada
  • paprika - 1 komad, crvena
  • paradajz - 1 komad
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • peršun - 5 strukova
  • ulje - 4 kašike
  • kačkavalj - 100 g, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očišćene i oprane bubce stavite u šerpu sa vodom. Dodajte lovorov list, zrna bibera i pimenta i kašiku soli. Kuvajte na laganoj vatri dok ne bude gotovo, nakon što provri sklonite penu.

U tiganju zagrejte ulje, dodajte krupno isečen luk na polumesece i sitno isečene šargarepe, zapržite 2 minuta na jakoj vatri, posolite po ukusu i smanjite vatru. Dodajte sitno isečen paradajz i papriku, pospite začinima i kuvajtem dok sok ne ispari.

Rasporedite kavurmu u đuvečare, rasporedite odozgo skuvane i isečene zalogaje bubaca i pospite po malo narendanog kačkavalja.

Zapecite đuvečare u rerni, prethodno zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta, dok se kačkavalj ne istopi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar