Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pileći bubci sa povrćem i topljenim sirom

Pileći bubci sa povrćem i topljenim sirom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Pileći bubci sa povrćem i topljenim sirom
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"I obavezno sa mekim domaćim hlebom"

Potrebni sastojci

  • bubci - 500 g
  • luk - 4 velike glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • sveže pečurke - 300 g
  • ulje - 50 m
  • maslac - 60 g
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • topljeni sir - 160 g
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte i očišćene i dobro oprane bubce u posoljenoj vodi 60 minuta. Procedite i isecite na parčiće veličine zalogaja. Sačuvajte deo bujona.

Isecite očišćen luk na tanke polumesece, šargarepu na tanke kolutove, a pečurke na kriške. Istopite maslac i dodajte ulje, dodajte bubce i propržite ih na kratko.

Dodajte isečen luk, šargarepe i pečurke, promešajte i dodajte oko 150 ml od čorbe od bubaca. Pospite sa malo soli i bibera po ukusu, zatvorite poklopac posude i kuvajte oko 20 minuta na slaboj vatri, dok jelo ne ostane na masnoći.

Isecite i dodajte topljeni sir, mešajte dok se ne istopi potpuno.

Super ukusno jelo ili meze!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: