Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ražnjići»Ukusni marinirani ražnjići

Ukusni marinirani ražnjići

Karina JekovaKarina Jekova
Pomoćnik kuvara
7522581
Ukusni marinirani ražnjići
Fotografije: Martenichko
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
7
"Ovi ražnjići traže društvo za ručak, jeste li slobodni?"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 - 800 g
  • luk - 4 - 5 glavica
  • za marinadu
  • senf - 2 supene kašike
  • med - 2 kašičice, pune
  • ulje - 2 supene kašike
  • rakija - 2 supene kašike
  • soja sos - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • kurkuma - 1 kašičica
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Meso očistimo od žilica i viška masti. Isečemo ga na odgovarajuće zalogaje prečnika približno 2x2 cm.

U posudu dodajemo sastojke za marinadu. Med koji sam koristila nije bio tečan, nego mnogo gust, kašičice su pune.

Beli luk očistimo od ljuski i gnječimo u ostale sastojke. Na kraju lepo promešamo dok ne dobijemo homogenu kašu. Prelivamo njom zalogaje mesa i lepo promešamo.

Ostavljamo u frižideru na nekoliko sati.

Luk sečemo na polumesec i počinjemo da ređamo ražnjiće, smenjujemo luk i Meso, po želji možemo dodati i drugo povrće - paprike, pečurke itd.

Gotove ražnjiće seriramo sa salatom u zavisnosti od sezone.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: