Način pripreme
Patlidžan sečemo na kockice, posipamo solju i ostavljamo u đevđiru da se ocedi oko 30 minuta. Za to vreme očistimo i isečemo preostalo povrće.
Kad se patlidžan ocedi, operemo ga hladnom vodom i malo ocedimo rukama. U tiganj stavljamo oko 5-6 supenih kašika ulja i ugrevamo.
Posle u njega stavljamo pečurke, patlidžan i šagrarepu da se dinstaju, često mešamo i kad se izdinstaju sa svih strana dodajemo preostalo povrće.
Ponovo često mešamo i kad svo povrće bude skoro gotovo, dodajemo sok od paradajza, maslac i začine po ukusu.
Čim provri sos pravimo udubljenje u povrću i pažljivo razbijemo jedno jaje, stavljamo poklopac i smanjujemo jačinu ringle. Nakon oko 2-3 minuta jelo je gotovo.
Serviramo posuto svežim peršunom, a preko jaja sipamo malo bibera.
U zavisnosti da li volite rovita jaja ili tvrda procenite koliko tačno da pržite.