Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečeno Povrće»Povrće sa halumijem na gril tiganju

Povrće sa halumijem na gril tiganju

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78816k967
Povrće sa halumijem na gril tiganju
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
22/05/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Povrće sa halumijem na gril tiganju - paleta boja i ukusa"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • tikvice - 1 komad
  • paradajz - 1 komad, veliki
  • luk - 1 velika glavica
  • paprike - 1 - 2 komada, crvena (može i zelena i žuta)
  • špargle - 250 - 300 g zelene
  • kukuruz - 200 - 300 g (blanširan) smrznut
  • peršun - 1/2 veze
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje
  • so
  • bademi - 5 komada, oljušten, blanširan
  • sir - 2 ploče, oko 250 g (za roštilj, Halumi)
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće (paradajz, crni luk, patlidžan, paprike i tikvice) očistiti i iseći na deblje kriške. Paprike se mogu iseći na debele trake. Ređati u dva nauljena pleha (bez paradajza), posuti sa malo soli, još malo dodajte masnoće i malo vode.

Stavite u rernu na 190 stepeni (ako imate funkciju kuvanja na pari u rerni biće još bolje). Naš cilj nije da povrće ispečemo u potpunosti, već da omekša.

Dok je povrće u rerni, izvadite kukuruz iz zamrzivača da se otpusti. Uopšte ne treba da se odmrzava. Izvadite i sir za grilovanje da bude na sobnoj temperaturi.

U blender stavite peršunov list, bademe, beli luk i oko 60 ml maslinovog ulja + so po ukusu. Blendirajte dok ne dobijete sitne komade ili takozvani pesto od peršuna.

Polugotovo povrće izvadite iz rerne i pržite sa obe strane do zlatne boje na gril tiganju zajedno sa paradajzom. Može se peći na roštilju, naravno.

Na primer, ako volite da vam tikvice budu hrskave, možda ih uopšte ne stavljate kroz rernu, već direktno na roštilj.

Ređati u dva velika tanjira i na njihovom mestu propržiti špargle na malo maslinovog ulja. Zatim kukuruz. Ispada super ukusno! Na kraju ispecite Halumi sir sa obe strane.

Prelijte obilno pestom od peršuna i još soli i maslinovog ulja ako je potrebno.

Predjelo od pečenog sira poslužite toplo.

Prijatno uz Povrće sa halumijem na gril tiganju!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: