Način pripreme
Biće vam potreban blender sa većom posudom da biste napravili sorbe od jabuke. Ako je posuda vašeg blendera manja, smanjite proizvode ili pripremu uradite iz dva pokušaja.
Vaš aparat mora biti snažan i pogodan za mlevenje leda.
Počnite sa čišćenjem limuna, tako što ćete oljuštiti koru da ništa belo ne ostane na plodovima. Nasecite ih na komade i uklonite semenke, ako ih ima.
Jabuke nasecite i uklonite samo sredinu. Nemojte da ih ljuštite.
Stavite voće zajedno sa listovima nane i šećerom u posudu blendera i uključite ga da melje sve na maksimalnoj brzini i što je moguće finije.
Oko 30-40 sekundi bi bilo dovoljno.
U dobijeni pire sipajte vodu, liker i stavite led.
Ponovo uključite blender, ovoga puta na srednju brzinu oko 1 minut, i progresivno povećavajte brzinu.
Dobijeni voćni napitak sa ledom odmah sipajte u visoke čaše i poslužite se ukrasom od lišća nane.
Najukusniji gutljaj svežine!