Način pripreme
Pirinač se samelje u odgovarajućem uređaju - blenderu, mlinu za kafi ili multipraktiku sa takvom funkcijom.
Stavlja se u šerpu i u njega se sipa sveže mleko. Unutra se ubacuju štapić cimeta i karanfilići.
Kuva se 10 minuta na umerenoj vatri uz povremeno mešanje, da se po dnu ne zalepe krupniji delići pirinča.
Sklanja se sa vatre i ostavlja se 3-4 minuta. Ako ima više krupnih delića, dobro je da se smesa procedi, da se ne bi osećali u sladoledu.
Štapić cimeta i karanfilić se izvade i sipa se pavlaka i kondenzovano mleki, dodaje se i vanila. Dobro se umute žičanom mutilicom ili mikserom ali ne na mnogo velikoj brzini.
Gotova smesa se sipa u čaše i one se pokrivaju čvrsto streč folijom. Mogu da se napune i kalupi za sladoled na štapiću, tako će deca biti još više oduševljena.
Stavljaju se u zamrzivač na minimum pet sati.
Pre nego što se servira, sladoled Mleko sa pirinčem se posipa cimetom ili sa malo kakaa.
Nek vam je slatko!