Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Rol viršle po bakinom receptu

Rol viršle po bakinom receptu

Vanya BlagoevaVanya Blagoeva
Kuvar
7820209
Rol viršle po bakinom receptu
Fotografije: Gabriela
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Kada objašnjavate vašoj baki da ste na dijeti... Baba Dobro, Dobro, evo uzmi jednu rol viršlu, a posle ponovo budi na dijeti"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1 kockica
  • voda - 300 ml
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • viršle - 6 - 7 komada, manje
  • brašno - dovoljno za mekano testo
  • ulje - 2 - 3 kašike, za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U toplu vodu dodajte kvasac, dobro promešajte rukom, dok se potpuno ne rastvori.

Nakon toga dodajte šećer, ponovo promešajte, doajte so i počnite sa dodavanjem brašna po malo uz mešanje kašikom (dok možete). Nakon toga sipajte testo na brašnom posutu radnu površinu i mesite dok ne dobijete mekano testo. Kada ga dobro umesite, premažite ga uljem i ostavite ga da naraste.

Kada testo naraste, secite delove od njega i napravite loptice. Razvijte lopticu u koru, stavite viršlu i dobro zamotajte. Stavite rol viršle u nauljen pleh. Na ovaj način potrošite testo i viršle. Po želji, odozgo možete premazati rol viršle umućenim žumancem ili samo uljem.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni dok ne budu gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: