Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Paprikaš sa sočivom po bakinom receptu

Paprikaš sa sočivom po bakinom receptu

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
1363273026
Paprikaš sa sočivom po bakinom receptu
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 3
31/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Sa mirisom koji će vas vratiti u najlepša sećanja iz detinjstva - ukusan bakin paprikaš sa sočivom"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 1 posudica
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 1 crvena
  • beli luk - 1 glavica
  • sok od paradajza - 1 šolja
  • so
  • ulje - 3 supene kašike
  • sirće
  • za zapršku
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • brašno - 1 supena kašika
  • ulje - 2 supene kašike
  • čubar - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Sočivo potopite prethodne noći u hladnu vodu. Sledećeg dana je operite i stavite u šerpu da provri sa vodom, koliko da je pokrije. Prospite prvu vodu.

Dodajte toplu vodu i stavite sočivo ponovo da provri. Kad provri, dodajte sitno iseckan luk, beli luk, šargarepu, papriku i sipajte ulje.

Sok od paradajza dodajte pred kraj kuvanja. Napravite zapršku od 1 supene kašike brašna, pomešanog sa malo vode i sirćeta.

Skinite sa vatre, lagano dodajte zapršku u sočivo i vratite da provri na vatri.

Nakon toga propržite neoliko sitno iseckanih čenova belog luka sa alevom paprikom i sipajte u gotovo sočivo. Servirajte posutu čubrom i ljutim papričicma /po želji/.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: